Κάρπαθος: Πάρτι με φωτορυθμικά… στο νεκροταφείο

Πάρτι για την εορτή του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, σε νεκροταφείο της περιοχής Πηγάδια Καρπάθου. Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Νισύριος καταδίκασε το περιστατικό. «Ήταν πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος και όχι του συμβουλίου. Κακώς έγινε αυτό. Το καταδικάζουμε όλοι» είπε ο κ. Νισύριος στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Χατζηκουτσός, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία, δήλωσε  στο Newsit ότι στόχος ήταν η ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, που εξαιτίας της καραντίνας παραμένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους: “Κανένα πάρτι δεν διοργανώθηκε και κανένας κόσμος δεν συγκεντρώθηκε», ανέφερε ο κ. Χατζηκουτσός. Και συνέχισε:

«Οι μοναδικοί που ήμασταν εκεί ήμουν εγώ, τα δυο άτομα που ανέλαβαν να φωτίσουν την εκκλησία του κοιμητηρίου που γιόρταζε χθες, καθώς και ελάχιστα άτομα που είχαν επισκεφτεί τους τάφους των οικείων τους. Ήταν μια  παράσταση εικόνας και ήχου, που στόχο είχε την ψυχαγωγία ανήμερα της μεγάλης γιορτής».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή του, ο κ. Χατζηκουτσός είπε: «Έκανα μια ανάρτηση στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook και ζήτησα συγνώμη, σε όλους εκείνους που είπαν πως τους πρόσβαλα με την πράξη αυτή. Αυτό που θέλω να ξέρουν όλοι είναι ότι δεν βεβηλώσαμε μνήματα νεκρών, το μοναδικό που φωτίσαμε ήταν μόνο τον ναό του Αγίου Νικολάου και τίποτα παραπάνω. Τα ηχεία ήταν με τέτοιο τρόπο τοποθετημένα, ώστε να βλέπουν προς την πόλη ενώ στεκόμασταν στην άκρη του κοιμητηρίου».

About Author