Σενάρια για άνοιγμα κομμωτηρίων στις 11/12 και λιανεμπορίου στις 14/12

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση με τον κοροναϊό δεν έχει ακόμη εξομαλυνθεί μετά από τέσσερις εβδομάδες lockdown, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποφασιστεί το προσεκτικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, με σκοπό να κινηθεί λίγο η αγορά εν όψει των Χριστουγέννων. ‘Ετσι, εάν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, στις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ τρείς ημέρες αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου, ενδέχεται να ανοίξουν τα καταστήματα λιανεμπορίου.

Όπως ανέφερε το MEGA, που μετέδωσε τις σχετικές πληροφορίες, ο λόγος που αποφασίστηκε να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, είναι για να αποφορτιστεί η κινητικότητα, αφού όπως είδαμε και στο προηγούμενο lockdown, από τα πρώτα πράγματα που ξεκινά κάποιος να κάνει μετά την άρση των μέτρων είναι η προσωπική περιποίηση.

Έτσι, από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 12 και 13 του μήνα οι αρμόδιοι θεωρούν ότι θα αποσυμφορηθεί ο μεγάλος όγκος των ανθρώπων, που θα σπεύσουν σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Τόσο τα κομμωτήρια όσο και τα κέντρα αισθητικής θα επαναλειτουργήσουν με ραντεβού.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τη Δευτέρα 14 Δεκέμβριου θα ανοίξουν τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Μέσα στις επόμενες ημέρες της εβδομάδας εκείνης, ανάλογα με την κίνηση που θα παρατηρηθεί τις πρώτες ημέρες, θα ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία.

Όσον αφορά τα καταστήματα παιχνιδιών και τα βιβλιοπωλεία, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγάλα, θα υπάρχουν διαφορετικοί όροι λειτουργίας που ακόμη εξετάζονται.

About Author