ΜΑΤ έξω από το νοσοκομείο στη Λάρισα – Οι γιατροί, μιλούν για αυταρχισμό της κυβέρνησης

Το θέαμα με τα ΜΑΤ έξω από το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υγειονομικών του νοσοκομείου, που κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «απίστευτο κυνισμό».

Οι υγειονομικοί κατηγορούν την κυβέρνηση ανοικτά για αυταρχισμό και αστυνομική καταστολή και μάλιστα την ώρα της πανδημίας που ίδια διαχειρίζεται με «εγκληματική ολιγωρία».

Το σκηνικό στήθηκε στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με στόχο να κατασταλεί η δράση αλληλεγγύης στους υγειονομικούς που είχαν εξαγγείλει μέλη της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανατροπή περιφερειακής ενότητας Λάρισας και συλλογικότητες.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με τζιπ της ΟΠΚΕ, διμοιρία των ΜΑΤ και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ αναπτύχθηκαν έξω από τα επείγοντα του ΓΝΛ και πέριξ των δρόμων διαλύοντας τη δράση και εμποδίζοντας τους αλληλέγγυους να προσεγγίσουν το σημείο.

Η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτών Κέντρου Υγείας Λάρισας τονίζει με νόημα ότι η κυβέρνηση στον «πανικό της αποτυχίας οπλίζει τον έμφυτο αυταρχισμό, που επιχειρεί να καταστείλει με αστυνομικά μέτρα κάθε οργανωμένη λαϊκή εκδήλωση ενημέρωσης και διεκδίκησης».

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση για την «αυξημένη θνητότητα από COVID19 οφείλεται στην εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης, που με απίστευτο κυνισμό προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με παραπληροφόρηση και συσκότιση της πραγματικότητας. Ακόμα και την ύστατη στιγμή προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση της ιδιωτικής κερδοσκοπίας αποφεύγει να κάνει τα αυτονόητα δηλαδή μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας».

Πηγή: avgi.gr

About Author