Εικόνες σοκ στη Θεσσαλονίκη: 300 νέοι τάφοι για θύματα κοροναϊού

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τα νεκροταφεία στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγονται διαρκώς νέοι τάφοι για τους ολοένα αυξανόμενους νεκρούς από κοροναϊό. Η εικόνα είναι ανατριχιαστική από τα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης. Κηδείες με τον ιερέα και παρουσία ελαχίστων συγγενών και δίπλα δεκάδες φρεσκοανοιγμένοι τάφοι. Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν καθημερινά εργασίες, φορώντας τις ειδικές στολές προστασίας από τον ιό.

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των Κοιμητηρίων Γιώργος Αβαρλής, οι ταφές στον ξεχωριστό απομακρυσμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί από τον Μάρτιο στα Κοιμητήρια, έχουν φτάσει τις 180, ενώ καθημερινά μεταφέρονται περίπου δέκα νεκροί από κοροναϊό. «Αν δεν είχαμε φροντίσει από τον Μάρτιο, θα ζούσαμε σκηνές Μπέργκαμο», σημειώνει.

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, από αύριο θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για τη δημιουργία ενός ακόμα χώρου εντός των Κοιμητηρίων, στον οποίο θα ανοίξουν τουλάχιστον 300 νέοι τάφοι, για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιπεδοποίηση του χώρου και τη δημιουργία διαδρόμων.

About Author