Τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των επιστημόνων για την πανδημία, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν 14 βουλευτές του κόμματος με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να δημοσιεύονται υποχρεωτικά τα πλήρη πρακτικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας μέσα σε 5 εργάσιμες από τη λήξη της εκάστοτε συνεδρίασης και τη διαβίβασή τους στη Βουλή.

Όσον αφορά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων οι βουλευτές προτείνουν την αποστολή συνοπτικών πρακτικών απόψεων και αποφάσεων στο Κοινοβούλιο μία ημέρα μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής και πριν τη δημοσίευση αυτών.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τήρηση και διεύρυνση των αρχών της δημοσιότητας στη λειτουργία και τις αποφάσεις της Επιτροπής, θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάχυση των πορισμάτων στο κοινό, την επιστημονική τεκμηρίωση των απόψεων των επιστημόνων και τη «διαυγή αποτύπωση της ανεξαρτησίας» του φορέα , καθώς και στη βελτίωση του κοινοβουλευτικού έργου των κομμάτων, ως βασικού πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο χωροταξικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια με στόχο να ψηφιστεί την Παρασκευή.

 

About Author