Στη Βουλή η διάταξη για ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Ψηφιακά θα μπορούν να καταθέτουν τις πινακίδες τους πλέον οι πολίτες, αφού έρχεται απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με διάταξη Νόμου που θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή.

Οι ιδιοκτήτες που θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία το 2021 θα δηλώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα κρατούν τις πινακίδες σπίτι τους. Αν εντοπιστούν να κυκλοφορούν με τα οχήματα τα οποία έχουν δηλώσει σε ακινησία θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόστιμα φτάνουν τα 10.000 ευρώ την πρώτη φορά και 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Με μία ακόμα διάταξη η οποία επίσης αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να σβήσει καθυστερήσεις στην υλοποίηση μιας ακόμα πλατφόρμας από την ΑΑΔΕ η οποία θα έπρεπε να έχει ανοίξει τον Νοέμβριο προκειμένου να γίνει πράξη η ψηφισμένη διάταξη για δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων από πληττόμενους από την πανδημία οφειλέτες οι οποίοι  έχασαν τη ρύθμιση λόγω μη καταβολής δόσεων το διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου.

Η πλατφόρμα δεν άνοιξε ποτέ μέσα στον Νοέμβριο και τώρα με τη νέα διάταξη θα δίνεται η ίδια δυνατότητα- αναβίωσης ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω μη καταβολής δόσης- σε όσους πληρώσουν τη δόση του Δεκεμβρίου . Θα υπάρξει και παράλληλη διεύρυνση του διαστήματος απώλειας ρυθμίσεων λόγω πανδημίας «πιάνοντας» και τον Νοέμβριο.

About Author