Ρωσία: Εντολή Πούτιν για μαζικό εμβολιασμό από την επόμενη εβδομάδα

Εντολή στις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν τον μαζικό εμβολιασμό κατά του Covid-19 από την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς, έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στη χώρα έχουν παραχθεί 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κοροναϊού. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε αν όχι τον μαζικό, έναν ευρείας κλίμακας εμβολιασμό», είπε ο Πούτιν.

Απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκoλίκοβα, ο ρώσος πρόεδρος είπε: «Αν θεωρείτε ότι είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα, τότε θα σας παρακαλούσα να οργανώσετε τη δουλειά κατά τέτοιο τρόπο, ώστε στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να αρχίσουμε τον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε κατανόηση για τις χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται, αλλά όπως είπε πρέπει να υπάρξει και το επόμενο βήμα. «Πρέπει να τηρήσουμε αυτή την προσοχή, είναι σωστό, αλλά γνωρίζω ότι γενικά και η φαρμακευτική βιομηχανία και ο ιατρικός κλάδος είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ας κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα» είπε, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αναμένει την εισήγηση της αντιπροέδρου για την προετοιμασία του εμβολιασμού.

About Author