Αδ. Γεωργιάδης: Θα ανοίξουν σύντομα τα καταστήματα εποχικών ειδών – Θέμα ωρών η απόφαση

Το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης πώλησης των αντίστοιχων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Αυτό είπε σήμερα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο του Iνστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου.

«Προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο, παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε επίσης ότι ο κλαδος των σούπερ μάρκετ εξακολουθεί και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας και διέψευσε τις φήμες, ότι τα σούπερ μάρκετ είναι εστίες υπερμετάδοσης του κοροναϊού, κάτι για το οποίο τον διαβεβαίωσαν, όπως είπε, και οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author