Τζουντ Λο για το “Contagion”: Επιστήμονες μας προειδοποίησαν ότι μια πανδημία ήταν «αναπόφευκτη»

Εννέα χρόνια μετά την προβολή του θρίλερ «Contagion» με υπόθεση μια θανατηφόρα ασθένεια που ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο που καλείται να αντιμετωπίσει την απειλή, ο πρωταγωνιστής Τζουντ Λο αποκάλυψε πως οι επιστήμονες στα γυρίσματα τον προειδοποίησαν ότι μια παρόμοια πανδημία ήταν «αναπόφευκτη».

«Υπήρχε απολύτως η αίσθηση ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του. «Οι σπουδαίοι επιστήμονες στα γυρίσματα μαζί μας, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Σκοτ Z. Μπερνς τον σεναριογράφο και τον σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ ήταν πολύ καταρτισμένοι και έμπειροι άνθρωποι που ήξεραν τι να περιμένουν. Και όλοι μας είπαν ότι αυτό θα συνέβαινε – και ότι το θέμα ήταν το πότε, όχι το αν θα συνέβαινε».

«Ο τρόπος που το περιέγραψαν, ήταν ακριβώς όπως συνέβη. Αυτό που είναι τρομακτικό είναι να το μαθαίνεις σε γυρίσματα όπως αυτό, επειδή σε συμβουλεύουν ειδικοί», ανέφερε ο Τζουντ Λο. «Όταν ξέσπασε το 2020 και ακούσαμε το τι συνέβαινε αρχικά στην Κίνα και πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ήχησε συναγερμός. Δυστυχώς, δεν με εξέπληξε πολύ», είπε.

Την περίοδο κυκλοφορίας της ταινίας, το 2011, οι εισπράξεις της έφθασαν τα 136,5 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία «Contagion» επαινέθηκε από τους κριτικούς για την πλοκή της και από τους επιστήμονες για την ακρίβεια της.

About Author