Γερμανία: 4 οι νεκροί από το περιστατικό με το αυτοκίνητο στο Τρίερ – H σύλληψη του οδηγού (Video)

Μεγαλώνει η τραγική λίστα νεκρών από το περιστατικό σε πεζόδρομο της γερμανικής πόλης Τρίερ, όταν ένα τζιπ έπεσε μέσα στο πλήθος σε πεζόδρομο στην πόλη Τρίερ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη γερμανική τηλεόραση, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τέσσερις. Aνάμεσά τους και ένα κοριτσάκι, που έχασε τη ζωή του όταν το καρότσι στο οποίο βρισκόταν παρασύρθηκε από όχημα.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί σοβαρά τραυματίες (οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 15) οι οποίοι σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία.

Οι αρχές δεν έχουν χαρακτηρίσει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο ξύπνησαν μνήμες από το τρομακτικό χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016, που είχε κοστίσει τη ζωή σε 12 άτομα.

Τη θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. «Αυτό που συνέβη στο Τρίερ είναι σοκαριστικό. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων, τους πολλούς τραυματίες και όποιον εργάζεται για να φροντίσει αυτούς που επλήγησαν».

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο SWR ο οδηγός του τζιπ είναι 51 ετών, γερμανός υπήκοος και συνελήφθη από την αστυνομία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο του συμβάντος.

Δείτε το βίντεο της σύλληψης:

 

About Author