Ερντογάν: Το Παρίσι φλέγεται και ο Μακρόν τα βάζει με εμάς

Ο Γάλλος πρόεδρος πιέζεται πολιτικά και αυξάνει τη δοσολογία της αντι-τουρκικής ρητορικής που αναπαράγουν τα ΜΜΕ, αντί να μεταδίδουν τις σοβαρές σκηνές που διαδραματίζονται, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Ανησυχεί» για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη Γαλλία.

«Όσοι κατηγορούν τη χώρα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, παίζουν το παιχνίδι των “τριών πιθήκων”, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω, στις σοβαρές σκηνές που διαδραματίζονται στη Γαλλία. Ενώ το Παρίσι καίγεται, τα γαλλικά MME αντί να μεταδίδουν αυτά αυξάνουν τις αντιτουρκικές ειδήσεις.
Δεν περιμένουμε άλλη στάση από τη χώρα που ανακρίνει για ώρες αυτούς που επικρίνουν τις γελοιογραφίες για τον Προφήτη μας. Αυτή είναι η Γαλλία, μην περιμένετε τίποτε άλλο», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Κατόπιν εξέφρασε τις ανησυχίες της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη Γαλλία. «Αυτοί που δεν θα καταφέρουν να γονατίσουν την Τουρκία στοχεύουν τις θεμελιώδεις αξίες μας.Επιτίθενται στην κυβέρνησή μας, στον στρατό μας, στη θρησκεία μας, στην αμυντική μας βιομηχανία, στις επενδύσεις μας, στις έρευνές μας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη χώρα μας να επιτύχει τους στόχους της. Αλλά δεν θα πετύχουν. Ό,τι και να κάνουν, δεν θα είναι σε θέση να πετύχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Πιο επιθετικές και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Η Γαλλία έχει αίμα στο παρελθόν της. Καθώς ο Μακρόν πιέζεται στο πεδίο της πολιτικής, αυξάνει συνεχώς τη δοσολογία της αντι-τουρκικής ρητορικής και της ισλαμοφοβίας. Η Τουρκία έχει δίκιο. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζει η Γαλλία είναι πειρατές που διασχίζουν τις θάλασσες. Η Γαλλία, της οποίας η αγάπη των Αρμενίων επανήλθε, βρίσκεται στη λάθος πλευρά όπως πάντα. Είτε της αρέσει της Γαλλίας είτε όχι, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, το Καραμπάχ είναι τουρκικό έδαφος για πάντα. Σε μια περίοδο όπου η ΕΕ και η Τουρκία αντάλλασσαν αμοιβαία θερμά μηνύματα, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της δεν υπάρχει εξήγηση για την παρέμβαση που έλαβε χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την άποψή μας, η επιχείρηση Irini είναι μια παγίδα με νάρκες που στήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτό, να μαζέψουν τα μυαλά τους. Ευχόμαστε τα κράτη-μέλη να μην υποπέσουν στο σφάλμα να επιβάλουν κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ».

Πηγή: ΕΡΤ

About Author