Τουρκία: Καθολικά lockdown τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις καθημερινές και καθολικά lockdown τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 καταρρίπτουν ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πολίτες στην Τουρκία δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί τις καθημερινές και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας, εξήγησε ο Ερντογάν.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών» επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του.

Ορισμένοι τομείς, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, θα εξαιρούνται από τα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη, συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο απολογισμός των νεκρών από νέο κοροναϊό στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συνεχή ημέρα σήμερα, με 188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε σε 31.219, ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ.

Εδώ και 4 μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μονάχα τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τα κρούσματα.

Το σύνολο των νεκρών στη γειτονική χώρα από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, ανέρχεται σε 13.746.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

About Author