Κοροναϊός: Καταγγελίες για διαλογή ασθενών στην Πέλλα

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες υγειονομικών στην Πέλλα για διαλογή ασθενών κοροναϊού από το νοσοκομείο της περιοχής.

Μιλώντας στο Mega ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, πρόεδρος ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση τονίζοντας ότι είναι μια δραματική έκκληση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα νοσοκομεία.

«Η ανακοίνωσή μας είναι μια δραματική έκκληση να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία του νομού». Ο κ. Αποστολίδης επεσήμανε την οριακή κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία, καθώς νοσηλεύουν κυρίως περιστατικά Covid-19, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υγειονομικοί.

«Οι γιατροί καλούνται να πάρουν αποφάσεις μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες, αυτό καταγγέλλουμε».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ανακοίνωση εξέδωσε και το νοσοκομείο Πέλλας:

«Ουδέποτε και σε καμία περίπτωση το Ιατρικό προσωπικό δεν προέβη σε ‘διαλογή’ περιστατικών προς διασωλήνωση. Σχετικές αναφορές προσβάλλουν βάναυσα το ΓΝ Πέλλας και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που έχει επιδοθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα για να προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα σε ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς μας και είναι υπερήφανο που έχει καταφέρει, κάτω από ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες, να μην αφήσει κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο».

About Author