Συναγερμός στην Πάτρα για τη γιορτή του Αγ. Ανδρέα- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και Περιφερειάρχη

Την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα μαζί τους.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο κ. Μητσοτάκης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε την αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, «γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό».

Την Πέμπτη εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε καλέσει τους πολίτες της Πάτρας να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της πανδημίας της Covid-19 την άνοιξη, όταν η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ο δήμος Πατρέων είχε στηρίξει την απόφαση αυτή και είχε συμμορφωθεί ακυρώνοντας το περίφημο καρναβάλι της πόλης.

Προφανώς και λόγω του lockdown, ο θρησκευτικός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα θα είναι περιορισμένος. Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης άλλωστε, όπου ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου απέβη μοιραίος, καλείται να συνετίσει άπαντες και στην Πάτρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξάλλου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον κορονοϊό είχε παραδεχθεί λάθος χειρισμούς στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι τα μέτρα στη συμπρωτεύουσα έπρεπε να είχαν ληφθεί μία εβδομάδα νωρίτερα και φωτογραφίζοντας Εκκλησία και τοπική αυτοδιοίκηση, που επέμεναν για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

About Author