Π. Πολάκης: «Δύσοσμες αλχημείες στο Μαξίμου»

«Προκύπτει τεράστιο ζήτημα (πρωτίστως ηθικό, αλλά και οικονομικό δευτερευόντως), όταν το γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας αναθέτει απ’ ευθείας σε μια εταιρεία με 22.000 € το project προμήθειας hardware και ανάπτυξης λογισμικού για ασφάλεια των αρχείων του. Σε μια εταιρεία που που φτιάχτηκε δυο (2) μήνες πριν της δώσουν τη δουλειά, με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ (!) και χωρίς υπαλλήλους» τονίζει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Πολάκη, βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Ας αναλογιστούμε Αλήθεια, ποιοι μας κυβερνούν;

Ήρθε η ώρα να γίνει γνωστό τοις πάσι ότι… δεν είναι μόνο ο Μηταράκης και ο Χρυσοχοΐδης με το όργιο αδιαφάνειας στο προσφυγικό, δεν είναι μόνο η Νικολάου με τα μπακάλικα και τις εταιρείες αμορτισέρ που αγόραζαν μάσκες και καθαριστικά για τις φυλακές, δεν είναι μόνο ο Πιερρακάκης που αναθέτει σε πρώην συνεργάτες του, δεν είναι μόνο ο Άδωνις που δίνει τη ζάχαρη στον Καραθανάση, δεν είναι μόνο οι διοικητές των ΥΠΕ (πχ Καρβέλης στην 6η) που δίνουν αναθέσεις σε συγγενείς τους…, είναι ο Δημητριάδης και ο Μητσοτάκης!

Προχθές, ο Μητσοτάκης είπε πως δεν βρήκε router στο Μαξίμου όταν παρέλαβε! Βέβαια, το ψέμα απαντήθηκε αρμοδίως και συγκεκριμένα από τη Γιάννα Πεππέ, πρ. Γενική Γραμματέα του Αλ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργού. Αυτό όμως μας ώθησε, να ρίξουμε μια ματιά στα πεπραγμένα της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, ως Τομέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και με την οικεία Ομάδα Τεκμηρίωσης που αυτός περιλαμβάνει.

Έτσι λοιπόν, προκύπτει τεράστιο ζήτημα (πρωτίστως ηθικό, αλλά και οικονομικό δευτερευόντως), όταν το γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας αναθέτει απ’ ευθείας σε μια εταιρεία με 22.000 € το project προμήθειας hardware και ανάπτυξης λογισμικού για ασφάλεια των αρχείων του. Σε μια εταιρεία που…:

·         που φτιάχτηκε δυο (2) μήνες πριν της δώσουν τη δουλειά

·         με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ!

·         χωρίς υπαλλήλους

·         με ΜΟΝΑΔΙΚΟ έσοδο για όλη τη χρήση του 2019 τα χρήματα αυτής της ίδιας ανάθεσης!

Και βέβαια, μια απλή έρευνα αγοράς καταδεικνύει ότι ακόμα και για την κορωνίδα του σχετικού εξοπλισμού, λογισμικού και ετήσιας συντήρησης, απαιτείται η μισή δαπάνη (12.000 € μαζί με τον ΦΠΑ! και «καλοπληρωμένα»).

Εδώ το θέμα ξεκινάει από το Μαξίμου και τελειώνει στον κ. Δημητριάδη. Με αχυρανθρώπους και εταιρείες με «μπροστινούς» φαντάσματα, για να φαγωθούν ακόμα και τα ψίχουλα!

About Author