Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Το υπ. Εργασίας να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις

Να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις, καλεί τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επικαλούμενη καταγγελίες από συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ που, όπως αναφέρει, καμία αύξηση δεν είδαν στις συντάξεις τους, οι οποίες πληρώθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι με δελτίο Τύπου στις 24 Νοεμβρίου το υπουργείο Εργασίας εξήγγειλε αύξηση των προσωρινών συντάξεων για τους 30.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν την προσωρινή τους σύνταξη «για να μπορούν στοιχειωδώς να επιβιώσουν». Συνεπώς καλεί τον υπουργό «να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις», καθώς και «πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν, και σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες, πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου προσθέτει ότι «ο περίφημος “ψηφιακός eΕΦΚΑ” δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει μέχρι σήμερα ούτε την αύξηση για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης» και πως «οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένουν την υλοποίηση του νόμου από τον Φλεβάρη!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author