ΣΥΡΙΖΑ: Ξέμεινε από οξυγόνο το νοσοκομείο Δράμας – ΚΙΝΑΛ: Ο χρόνος για αδιαφορία, προχειρότητα και λάθη μόλις τελείωσε

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αφήσουν το Νοσοκομείο χωρίς οξυγόνο», τονίζει ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος.

«Η οριακή κατάσταση του συστήματος υγείας στη μάχη με την πανδημία δυστυχώς επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Οπως αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος, «στη Δράμα, μια περιοχή της χώρας που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από την πανδημία και από την ανεπαρκή προετοιμασία του συστήματος υγείας, το success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη δέχτηκε ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα.

Την ώρα που η κυβέρνηση διπλασιάζει την αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών για το σύνολο των περιστατικών που νοσηλεύουν από το ΕΣΥ, το Νοσοκομείο Δράμας, που έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες νοσηλείας περιστατικών Covid, “ξέμεινε” από οξυγόνο.

Όχι, δεν είναι κάποιου είδους μακάβριο fake news αλλά επικίνδυνη πραγματικότητα. Αντιμετωπίζοντας μία πανδημία που βασική ανάγκη των νοσηλευόμενων είναι η χορήγηση οξυγόνου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αφήσουν το Νοσοκομείο χωρίς οξυγόνο.

Κάλυψαν τις ανάγκες με φιάλες που συγκεντρώθηκαν εκ των ενόντων ενώ η ιταλική εταιρεία, που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης του συστήματος παροχής οξυγόνου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα! Και φυσικά, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εκδίδουν “αισιόδοξα” δελτία τύπου. Προφανώς η δομή αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της περιοχής είναι γεγονός εδώ και μέρες.

Με δεδομένες λοιπόν τις απεριόριστες θεσμικές, διοικητικές και οικονομικές δυνατότητες, που παρέχονται λόγω της πανδημίας στο Υπουργείο Υγείας, στις διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή περαιτέρω ολιγωρία. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και όχι της απόδοσης ευθυνών. Δυστυχώς όμως σε έναν υγειονομικό πόλεμο, γιατί περί αυτού πρόκειται, τα λάθη κοστίζουν ζωές».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια υγειονομική βόμβα και ήδη θρηνούμε θύματα! Με τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές το μοναδικό νοσοκομείο του Ν. Δράμας κλήθηκε να διαχειριστεί την πανδημία χωρίς σχέδιο», αναφέρει σε δήλωσή της η Χαρά Κεφαλίδου, υπεύθυνη ΚΤΕ Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.

«Εδώ και έναν μήνα έχω ενημερώσει προσωπικά τους πάντες (κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, θεσμικούς φορείς) για την κρισιμότητα της κατάστασης και τους κινδύνους χωρίς όμως ανταπόκριση και λύσεις. Για άλλη μια φορά επιλέχθηκε από τους αρμόδιους η υποβάθμιση και αποσιώπηση της πραγματικότητας. Ο χρόνος για αδιαφορία, προχειρότητα και λάθη μόλις τελείωσε».

About Author