Γιώργος Κωνσταντίνου: Είναι ντροπή να κρύβουμε τον πολιτισμό μας – Η χώρα θα σκοτεινιάσει

Την έντονη αντίδρασή του για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό αλλά και τη θέση που δίνει με τους περιορισμούς αυτούς στον πολιτισμό θέλησε να εκφράσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου μέσω μιας ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

“Σέβομαι απόλυτα τη σοβαρότητα της παρούσας κατάστασης, σέβομαι το πόνο αυτών που υποφέρουν, σέβομαι και τα άλλα επαγγέλματα, σέβομαι και λυπάμαι τις ζωές που χάθηκαν, σέβομαι ακόμα και το φόβο των υπευθύνων.

Όμως ας σεβαστούν και εκείνοι την αγωνία της τέχνης, που θέλει να πάρει μια μικρή ανάσα. Να δηλώσει την ύπαρξη της, στο τόπο που γεννήθηκε. Την τέχνη του θεάτρου που σεβάστηκε και σέβεται τη παρούσα δύσκολη κατάσταση, παίρνοντας όλα τα μέτρα που της όρισαν με απόλυτο σεβασμό, μη δίνοντας καμιά αφορμή καμιά αιτία.

Αν μας αγαπά και μας σέβεται όλος ο πλανήτης, είναι ο αρχέγονος πολιτισμός μας που έχει εμπνεύσει όλη την ανθρωπότητα. Είναι ντροπή να τον κρύβουμε, να τον αγνοούμε, να μην υπάρχει σε καμιά αναφορά μας, σαν κάτι μη απαραίτητο. Αυτή η χώρα θα σκοτεινιάσει με αυτό τον τρόπο”

About Author