Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα ασθενείς με κοροναϊό από τη Β. Ελλάδα

Ασφυκτική πίεση συνεχίζουν να δέχονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Οι διασωληνώσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να αναζητούνται κρεβάτια στις ΜΕΘ για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό, και θέτοντας σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, αεροσκάφος C-130 θα μεταφέρει τις επόμενες ώρες ασθενείς με κοροναϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα για να εισαχθούν σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του νοσοκομείου Αττικόν, τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς από τη Δράμα.

Σύμφωνα με το ekabnews που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες από την απογείωση του αεροπλάνου από την Ελευσίνα με προορισμό την Καβάλα, με τις άδειες ειδικές κάψουλες για τους ασθενείς, το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 10 το πρωί, με πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 για να συνοδεύσουν τους ασθενείς που θα παραλάβουν από το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Χθες το βράδυ χρησιμοποιώντας πτητικό μέσο της ΠΑ C-130 το ΕΚΑΒ μετέφερε δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από την Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

About Author