«Ανο(η)σία αγέλης» τέλος: Σκληρά περιοριστικά μέτρα στην Σουηδία

Μέτρα και περιορισμός συναθροίσεων είναι σε ισχύ πλέον στη Σουηδία. Στη χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 6.400 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 208.300 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 ως τις 23 Νοεμβρίου.

Από τις 24 Νοεμβρίου, η σκανδιναβική χώρα ξεκινάει την εφαρμογή του πιο σκληρού – για τα δεδομένα της – μέτρου για την καταπολέμηση της επιδημίας, θέτοντας ως ανώτατο όριο τα 8 άτομα σε δημόσιες συναθροίσεις, αλλά και εκδηλώσεις. Την περασμένη Κυριακή εξάλλου ο Πρωθυπουργός της χώρας σε διάγγελμα ανέφερε ότι «η μικρή ανάσα που πήραμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τέλειωσε».

«Περισσότεροι μολύνονται. Περισσότερα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνονται από ασθενείς με την COVID-19 σε σοβαρή κατάσταση.

Περισσότεροι πεθαίνουν», υπογράμμισε ο Λεβέν. Ο Στέφαν Λεβέν επέμεινε ότι έχει μεγάλη σημασία όλοι να ενεργήσουν ως έθνος και ότι οι πάντες φέρουν μεγάλη ευθύνη.

Αναγνώρισε ότι η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης το φθινόπωρο δεν ήταν καθόλου καλή. «Πάρα πολλοί αμέλησαν να τηρούν τις συστάσεις» των ειδικών και των αρχών, έκρινε ο Λεβέν. «Αλλά τώρα βλέπουμε πως ο κόσμος αρχίζει ξανά να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί και πολλοί εργάζονται από το σπίτι», σημείωσε.

About Author