Κυβέρνηση για τα πανηγύρια

«Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς» δήλωσε ο καθηγητής πανεπιστημίου και υπουργός κύριος Γιώργος Γεραπετρίτης με όλη τη σοβαρότητα και ιδιαίτερη βαρύτητα που προσδίδουν οι ακαδημαϊκοί και πολιτικοί του τίτλοι και δεκάδες εντατικολόγοι είναι έτοιμοι να κάψουν τα πτυχία τους και να ασχοληθούν με το ψάρεμα.

Του Αντρέα Παναγόπουλου

Ισως  ο κύριος Γιώργος Γεραπετρίτης «διαβάζει» τα αρχικά «ΜΕΘ» ως «Μονάδες Επικείμενων Θανάτων» και όχι ως «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Κι αυτό είναι κάτι που εκτός από τους εντατικολόγους θα πρέπει να απασχολήσει ΚΑΙ τους γλωσσολόγους.

Η σοβαρότατη δήλωση του υπουργού Επικρατείας έρχεται μία μόλις ημέρα μετά από την εξίσου σοβαρή δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης κυρίου Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είπε: «Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας».

Ο ίδιος ο κύριος Άδωνης Γεωργιάδης είχε προ ημερών κάνει την επίσης σοβαρότατη δήλωση «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου».

Σχετική με τη σοβαρότατη δήλωση του κυρίου Γιώργου Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ είναι και εκείνη που είχε κάνει για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, κύριος Στέλιος Πέτσας, στις 25 Σεπτεμβρίου: «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια». Επίσης σοβαρότατη.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε δεκάδες, αν όχι και εκατοντάδες σοβαρότατες δηλώσεις που έκαναν τους τελευταίους δέκα μήνες κυβερνητικά στελέχη για το γιατί «δεν πρέπει να ληφθούν οριζόντια μέτρα», για το ότι «τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης», για τη Θεσσαλονίκη που «έμαθε το μάθημά της και αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία», για τα «σχολεία που δεν πρέπει να κλείσουν», για το ποσοστό ύφεσης που «δεν θα ξεπεράσει το 7%»… για… για… για…. Ολόκληρο βιβλίο θα μπορούσε να γραφτεί με τίτλο: «Κυβέρνηση για τα πανηγύρια».

Για να μην εκτραπούμε όμως χαρακτηρίζοντας εν θερμώ όλες αυτές τις δηλώσεις εν μέσω πανδημίας, ας περιοριστούμε σε μερικές απορίες:

  1. Πως σχολιάζουν τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών τις παραπάνω δηλώσεις;
  2. Πως σχολιάζουν τις παραπάνω δηλώσεις οι δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά την άνιση μάχη με τον κοροναϊό;
  3. Πως τις σχολιάζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας; Πως αισθάνεται για το περίφημο επιτελικό κράτος;

Μία απορία ΔΕΝ έχουμε: Πως σχολιάζει όλα αυτά ο απλός πολίτης. Δυστυχώς η απάντηση είναι «ακατάλληλη δι’ ανηλίκους» και επισείει παρέμβαση εισαγγελέα εάν γραφτεί σε αυτό το κείμενο. Μία βόλτα –με οποιοδήποτε κωδικό SMS- στη γειτονιά αρκεί για να ακούσει την απάντηση της κοινωνίας. Και είναι σοβαρότατη!

 

Υ.Γ.: Οι δημοσιογράφοι που άκουσαν τον καθηγητή και υπουργό κύριο Γιώργο Γεραπετρίτη να κάνει τη δήλωση για τις ΜΕΘ δεν είχαν καμία απολύτως απορία; Να ζητήσουν μία επιπλέον ανάλυση; Μια εξήγηση; Κάτι;

About Author