Διευθυντής ΜΕΘ: Μεταφέραμε σε άλλη πτέρυγα ασθενή για να πάρει κρεβάτι 48χρονη με κοροναϊό

Τη μάχη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Παπανικολάου με την πανδημία του κοροναϊού περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ν. Καπραβέλος, με μια μαρτυρία που συγκλονίζει.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά, χρειάστηκε να μεταφερθεί στην καρδιοχειρουργική πτέρυγα ΜΕΘ, που χρησιμοποιείται ως δεξαμενή ανακούφισης, ασθενής που είχε αρνητικοποιηθεί από τον ιό αλλά εξακολουθούσε να νοσεί σοβαρά για να δοθεί το κρεβάτι του σε 48χρονη που έδινε μάχη με τον ιό. Η 48χρονη εν τέλει, όπως δηλώνει στον Σκάι, δεν τα κατάφερε.

«Είμαστε ακόμη σε μια πολύ βαθιά νύχτα, μια δύσκολη νύχτα» είπε ο κ. Καπραβέλος, κάνοντας λόγο για συνεχόμενη πίεση στις ΜΕΘ, για πολύ πόνο, υπεράνθρωπη προσπάθεια και φόβο για το ενδεχόμενο αποτυχίας.

«Αλλά υπάρχει και ελπίδα ότι φτάνει το τέλος του πολέμου» πρόσθεσε, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως ο πόλεμος είναι έξω από τα νοσοκομεία και κάλεσε τους πολίτες να «καταλάβουν τον εχθρό». Παράλληλα, εκτίμησε πως τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη θα υποφέρουν έναν μήνα ακόμα.

About Author