Κεραμέως: Οι ειδικοί θα πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Χωρίς οριζόντια βάση οι πανελλήνιες 2021

Αναμένουμε την εισήγηση των ειδικών απάντηση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την επαναλειτουργία των σχολείων. Παράλληλα, έδωσε νέα στοιχεία για την διεξαγωγή για τις πανελλήνιες 2021.

Χωρίς οριζόντια βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ οι Πανελλήνιες εξετάσεις από το καλοκαίρι του 2021, με βάση τις αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ωστόσο όπως είπε η υπουργός, το θέμα θα συγκεκριμενοποιηθεί ανά τμήμα.

Σε συνέντευξη Τύπου για το νέο νομοσχέδιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως οι μαθητές που τελειώνουν σε λίγο το πρώτο τετράμηνο του έτους δεν αποκλείεται να αξιολογηθούν φέτος με διαφορετική μέθοδο εάν κάτι τέτοιο προκύψει από τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Τι είπε η Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η υπουργός μίλησε και για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων:
«Ό,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων», παρά τα σενάρια για διαδοχικό άνοιγμα με προτεραιότητα στα δημοτικά.

Σημειώνεται εδώ πως με βάση τη σχετική κυβερνητική απόφαση, το κλείσιμο των σχολείων ισχύει μέχρι την 30ή Νοεμβρίου.

About Author