Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία στη Χαλκίδα

Ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με την Ασφάλεια Χαλκίδας, οι δύο άνδρες που εισέβαλαν στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία της πόλης τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου και τον δολοφόνησαν. Οι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν, έδεσαν σε καρέκλα και βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός πριν από λίγες ημέρες, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Έξω Παναγίτσα.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ως αιτία θανάτου την ασφυξία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι δύο ταυτοποιηθέντες, με καταγωγή από τη Συρία, εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ ο ένας εκ των δύο είχε συλληφθεί το Μάιο του 2019 στην Αθήνα, για ναρκωτικά και παράνομη κατοχή όπλου.

Η δικογραφία σε βάρος των δύο δραστών αφορά στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται, να υπήρχε και άλλο κίνητρο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι του επιχειρηματία και εκτιμούν ότι είτε το θύμα πήγε στο σπίτι μαζί με τους δράστες είτε ότι τους άνοιξε την πόρτα γιατί τους γνώριζε.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με ρούχα στη Χαλκίδα, είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στις 12 Νοεμβρίου. Μετά τη δολοφονία, οι δράστες τον αφαίρεσαν απότ ο σπίτι μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και άγνωστο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους πήραν και το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

About Author