Εφετείο: Ενοχή για κακοδιαχείριση τριών μελών του ΔΣ του Γηροκομείου Αθηνών

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κακοδιαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές αντίθετα με τους δύο συγκατηγορούμενους του, οι οποίοι καταδικάστηκαν μεν σε  ποινές κάθειρξη 13 και 9 ετών ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εντόπισε κακοδιαχείριση της περιουσίας του Γηροκομείου Αθηνών, κρίνοντας ενόχους τρία πρόσωπα που είχαν τη σχετική ευθύνη διαχείρισης του Ιδρύματος μετά από δίωξη που είχε ασκηθεί ως αποτέλεσμα έρευνας που είχε διενεργήσει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Το δικαστήριο μετά πολύμηνη δίκη κήρυξε ενόχους τον πρώην πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών και δύο πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και η εισαγγελέας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

About Author