Δραματικές ανακοινώσεις ΠΟΥ: Ένας θάνατος κάθε 17 δευτερόλεπτα από Covid-19

Τραγική η κατάσταση στην Ευρώπη με περίπου 355.000 θανάτους και σχεδόν 16 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Δραματικές διαπιστώσεις για την έκταση που έχει λάβει η πανδημία του νέου κορωναϊού, η οποία «χτυπά» με το δεύτερο σφοδρό κύμα της ολόκληρο τον πλανήτη, κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, κάθε 17 δευτερόλεπτα χάνεται ένας άνθρωπος λόγω Covid-19, ενώ στο επίκεντρο  -αυτή την περίοδο-  φαίνεται ότι βρίσκεται η Ευρώπη, η οποία πλέον μετρά σχεδόν 16 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 355.000 θανάτους.

 

 

Ο Dr Hans Kluge του ΠΟΥ ανέφερε ότι το 80% από 53 ευρωπαϊκές χώρες, έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες 14 ημέρες αριθμούς ρεκόρ στην αύξηση των ενεργών περιπτώσεων Covid-19,  με πάνω από 100 ασθενείς ανά 100.000 άτομα, ενώ σε κάποιες χώρες ο αριθμός έφτασε τους 700 ασθενείς ανά 100.000 άτομα.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Γαλλία και την Ελβετία.

Το θετικό είναι ότι μετά τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως δήλωσε ο Hans Kluge, την τελευταία εβδομάδα, τα νέα κρούσματα έπεσαν από 2 εκατ. σε 1,8 εκατ. στην Ευρώπη. «Μπορεί να είναι ένα μικρό δείγμα, αλλά είναι αισιόδοξο», δήλωσε.

Ο Dr Hans Kluge επεσήμανε ότι ο ΠΟΥ προτείνει το ολικό lockdown ως τελευταίο μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης, καθώς η καραντίνα προκαλεί πολλά παράπλευρα νοσήματα, όπως τα ψυχολογικά, καθώς και ενδοοικογενειακή βία.

 

 

About Author