«Δεν είναι fake news το μάθημα σε καφενείο»: Ο κοινοτάρχης Πεύκης απαντά στη ΝΔ, στην οποία ανήκει κι ο ίδιος

Τα ψέματα και τις συκοφαντίες της ΝΔ περί δήθεν fake news, κατέρριψε ο κοινοτάρχης της Πεύκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει τις γελοίες δικαιολογίες – Επιμένει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ

«Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι στημένη η φωτογραφία με τα παιδιά που κάνουν μάθημα στο καφενείο γιατί δεν έχουν internet», ήταν η ηχηρή απάντηση του κοινοτάρχη του χωριού Πεύκη και ιδιοκτήτη του καφενείου, η αυλή του οποίου έχει μετατραπεί σε σχολική αίθουσα.

Ο Γρηγόρης Ξουλεής, επέστρεψε τη λάσπη στη Νέα Δημοκρατία μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αποκαλύπτοντας ότι ανήκει στις τάξεις της και ότι δεν έστησε, όπως τον κατηγορούν, τη φωτογραφία με τα παιδάκια που κάνουν τηλεμάθημα στο καφενείο του για να βλάψει την κυβέρνηση.

Η πρωτοφανής επίθεση με συκοφαντίες και fake news από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η αντίδραση στο σάλο που προκλήθηκε στο Πανελλήνιο από την κατάντια της τηλεκπαίδευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νίκης Κεραμέως.

Έτσι, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγόρησε τον κοινοτάρχη ότι λειτουργεί υπογείως για τον ΣΥΡΙΖΑ και έστησε το θέμα και τις φωτογραφίες για να πλήξει την κυβέρνηση.

Χωρίς ντροπή επιχειρούν επικοινωνιακά να «ακυρώσουν» ακόμα και την πραγματικότητα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν την πλήρη ανικανότητα που έχουν επιδείξει στο θέμα της τηλεκπαίδευσης και στον εξοπλισμό των σχολείων με laptop για όλους του μαθητές.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αφήσει η κυβέρνηση τις γελοίες δικαιολογίες»

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ και τον απάντηση – ράπισμα από τον ίδιο τον κοινοτάρχη Πεύκης από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το ακόλουθο σχόλιο:

Η Ν.Δ. έβγαλε χθες δισέλιδη ανακοίνωση για να πει πως τα πέντε παιδιά που προσπαθούσαν να κάνουν μάθημα στο καφενείο του χωριού μέσα από δύο κινητά τηλέφωνα ήταν fake news που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για τη Ν.Δ. και την κατάντια της κας Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη, η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον κοινοτάρχη Πεύκης: Είναι στέλεχος της Ν.Δ..

Ας αφήσει λοιπόν τις γελοίες δικαιολογίες και να αντιληφθεί ότι χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν παράλληλα στις ανάγκες τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας. Το ελάχιστο που έχει να κάνει, σήμερα κιόλας, είναι να προμηθεύσει τους μαθητές με τα απαραίτητα μέσα.

Επιμένει η ΝΔ

Σε «fake news με “παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση στο καφενείο”» αναφέρεται το Παρατηρητήριο Fake News του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Fake news με “παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση στο καφενείο”

(πηγές: Α. Τσίπρας, ΜΜΕ, social media)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, τα στελέχη του και το σύστημα που τον στηρίζει κάνουν σημαία τους τα fake news. Εξάλλου συμπληρώνουν ήδη μια δεκαετία που πορεύονται έτσι. Ούτε φυσικά περιμέναμε να ντραπεί να εργαλειοποιήσει παιδιά, όταν εργαλειοποιεί σταθερά ακόμα και νεκρούς, σήμερα μέσω των τραγικών συνεπειών της πανδημίας και κάποτε μέσω του καθημερινού δελτίου αυτοκτονιών που εξέδιδε.

Εχθές λοιπόν έκαναν σημαία μια φωτογραφία 5 παιδιών σε ένα τραπέζι, με ανοιχτά βιβλία και κινητά μπροστά τους, ακουμπισμένα σε ισάριθμες κολοκύθες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε καφενείο της κοινότητας Πεύκης του νομού Ηλείας. Μοιράστηκε αρχικά σε τοπικά ΜΜΕ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του καφενείου και κοινοτάρχη και στη συνέχεια στο σύστημα της Κουμουνδούρου. Η “είδηση” που “χτίστηκε” πάνω στην φωτογραφία και έπαιξε τελικά παντού ήταν ότι “παιδιά εν έτει 2020 κάνουν τηλεκπαίδευση στο καφενείο, μέσα στο κρύο” και “αυτή είναι η κατάντια της Κυβέρνησης”, όπως δήλωσε και ο κ. Τσίπρας.

Στην πραγματικότητα:

1. Οι μαθητές της συγκεκριμένης φωτογραφίας ουδέποτε μπήκαν στην τηλεκπαίδευση. Βάσει της επίσημης ενημέρωσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με ημερομηνία 20-11-20, “οι μαθητές της τοπικής κοινότητας Πεύκης, ενώ φέρονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην πραγματικότητα απουσίαζαν από το σχολικό μάθημα της δασκάλας της σχολικής μονάδας και τις δύο ημέρες (18 και 19 Νοεμβρίου)”. Σημειωτέον ότι η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης ήταν η 18η Νοεμβρίου.

2. Οι ίδιοι οι γονείς αρνήθηκαν να παραλάβουν τεχνολογικό εξοπλισμό (τάμπλετ) που είχε στη διάθεσή του το σχολείο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της προϊσταμένης της σχολικής μονάδας.

3. Ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου δεν ενημέρωσε ποτέ τον Δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο για ελλείψεις, οι οποίες μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα. Αντί αυτού μοίρασε τη στημένη φωτογραφία στα ΜΜΕ από τα οποία ενημερώθηκε τελικά ο Δήμαρχος χθες και διέθεσε σήμερα τα απαραίτητα λάπτοπ.

4. Δεν ενημερώθηκε ποτέ για ελλείψεις η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου που απέστειλε και σχετικό αίτημα, στο οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση.

5. Επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με Περιφερειάρχη τον κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

6. Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος έχει διαβεβαιώσει επίσημα με ανακοίνωσή του, ότι υπάρχει κανονικά σύνδεση internet μέσω ΟΤΕ στη συγκεκριμένη κοινότητα.

7. Το Υπουργείο Παιδείας, εκτός του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει εξασφαλίσει για σχολεία όλης της χώρας, έχει επιπλέον δώσει, μέσω των παρόχων, τη δυνατότητα σύνδεσης με τις ψηφιακές τάξεις μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου, χωρίς χρέωση».

About Author