Επικίνδυνες αντιφάσεις: Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των σχολείων για τον ΠΟΥ

Την ώρα που η συζήτηση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων συνεχίζεται στη χώρα μας και στη σκιά της γεμάτης προβλήματα χθεσινής πρώτης ημέρας τηλεκπαίδευσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήρθε να… ανάψει φωτιές σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου, κατά τις διασποράς του κορονοϊού.

O Χανς Κλούγκε, διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ, υπογράμμισε ότι τα δημοτικά θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, εξηγώντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της covid-19 και ότι το κλείσιμο των σχολείων «είναι αναποτελεσματικό».

Παράλληλα τόνισε ότι η επιβολή νέων lockdown στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί, μέσω μεταξύ άλλων της γενικευμένης χρήσης μάσκας προκειμένου να αποφεύγεται η εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα

Ο κ.Κλούγκε σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν, εμμένω στη θέση μου ότι τα lockdown είναι το έσχατο μέσο. Αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, τα lockdown δεν θα χρειάζονται».

Παράλληλα επεσήμανε ότι κάποια συστήματα υγείας χωρών της Ευρώπης βρίσκονται στα όριά τους λόγω των πολλών ασθενών με κορονοϊό, ενώ περισσότεροι από 29.000 θάνατοι από covid-19 καταγράφηκαν στην ήπειρο μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

About Author