Βαρουφάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση ν’ ακούσει τους γιατρούς στις ΜΕΘ

Το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας στη συμπρωτεύουσα.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ, κ. Νίκο Καπραβέλο, ο Γιάνης Βαρουφάκης μετέφερε στις δηλώσεις του μια φράση ενός γιατρού της εντατικής για να αποδώσει το κλίμα της μάχης που δίνουν οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη. «Μία φράση που άκουσα από γιατρό στην Εντατική είναι αυτή η οποία νομίζω ότι πρέπει να παραμείνει στο μυαλό μας: «Έχουμε σκυλιάσει δεν θα τους αφήνουμε να πεθάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης. Στις δηλώσεις του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε:

«Μόλις βγήκα από μία συνάντηση συγκλονιστική με το διευθυντή της Β’ ΜΕΘ εδώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Η κατάσταση είναι συντριπτική σε όλη της Βόρεια Ελλάδα. Τα νέα που ακούγονται μεταξύ της ενδοεπικοινωνίας των γιατρών και των νοσηλευτών, δείχνουν μια πανδημία σε αχαλίνωτη έξαρση. Μια κυβέρνηση η οποία έχει χάσει τον έλεγχο πλήρως εδώ και πολύ καιρό. Ένα νοσηλευτικό προσωπικό εντελώς παρατημένο από την κυβέρνηση χωρία καμία ουσιαστική βοήθεια, χωρίς ένταξη των επικουρικών γιατρών, φιμωμένο και υπό συνθήκες τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και τη διοίκηση, δίνει ένα μεγάλο αγώνα. Μία φράση που άκουσα από γιατρό στην Εντατική είναι αυτή η οποία νομίζω ότι πρέπει να παραμείνει στο μυαλό μας: «Έχουμε σκυλιάσει δεν θα τους αφήνουμε να πεθάνουν».

 

About Author