ΣΥΡΙΖΑ: Αφού μάζεψε άρον-άρον το αδιανόητο πρόστιμο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζητάει τα ρέστα

«Ο συμπονετικός κ. Χρυσοχοΐδης στη χθεσινή του συνέντευξη δεν είπε κουβέντα για την υποτιθέμενη απόφαση να αρθεί το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «σήμερα, αφού αναγκάστηκε μετά την κατακραυγή να μαζέψει άρον – άρον το αδιανόητο πρόστιμο, ζητάει και τα ρέστα από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επειδή τόλμησε να επικοινωνήσει χθες το βράδυ μαζί της και να πει το αυτονόητο, ότι πρέπει να ακυρωθεί το πρόστιμο». «Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο κ. Χρυσοχοΐδης;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή με την επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την κ. Κιούση, ανέφερε: «Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι. Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου. Σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), Θεόδωρος Χρονόπουλος, δήλωσε στο  OPEN πως, με προσωπική παρέμβαση του αρχηγού της αστυνομίας, το πρόστιμο δεν θα ισχύσει.

 

About Author