Προκαταρκτική εξέταση για την αυτοκτονία 52χρονης με κορωναϊό στην Καβάλα – Πήδηξε από τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου

Είχε προηγηθεί απόπειρα αυτοκτονίας της στη θαλασσα – Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα. Προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες αυτοκτόνησε μία 52χρονη με κορωναϊό, διέταξε το νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο εξέδωσε το απόγευμα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Από το Γ.Ν.Καβάλας ανακοινώνεται ότι, επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης κορονοϊού εισήχθη στις 16/11/2020 και ώρα απογευματινή σε Κλινική COVID του Γ.Ν.Καβάλας.

Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ και λόγω υποκείμενου νοσήματος εκτιμήθηκε από λοιμωξιολόγο και από ιατρικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων του Γ.Ν. Καβάλας.

Πρόκειται να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Θερμά συλλυπητήρια στο οικογενειακό της περιβάλλον».

Όπως φαίνεται, η 52χρονη γυναίκα ήταν αποφασισμένη να δώσει τέλος στη ζωή της, έχοντας πιθανόν πανικοβληθεί από το γεγονός ότι βρέθηκε θετική στον κορωναϊό, έπειτα από το τεστ ανίχνευσης στο οποίο είχε υποβληθεί.

Τουλάχιστον αυτό ανέφερε στους γιατρούς που την ανέλαβαν μόλις διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας, μετά από προηγούμενη απόπειρα αυτοκτονίας στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα η 52χρονη εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα στη περιοχή Παλιό Τσιφλίκι, ένα παραθαλάσσιο προάστιο του δήμου Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις είχε ενημερωθεί ότι το τεστ για τον κορωνοϊό ήταν θετικό, χωρίς πάντως να έχει συμπτώματα. Όρμησε στα παγωμένα νερά, ενώ οι γείτονες που άκουγαν τις φωνές της να καλούν σε βοήθεια, ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Έπειτα από λίγα λεπτά, ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια των περίοικων έβγαλαν την 52χρονη από το νερό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Εκτός από παθολόγο και πνευμονολόγο η 52χρονη εξετάστηκε και απο ψυχίατρο, διότι είχε γίνει η αναφορά για την απόπειρα αυτοκτονίας. Στη συνέχεια έγινε η εισαγωγή της στη κλινική Covid του νοσοκομείου.

Πε΄ριπου στις 11 το βράδυ όμως, η 52χρονη, άγνωστο πώς, σηκώθηκε από το κρεβάτι της και βλέποντας ότι τα παράθυρα του θαλάμου ήταν κλειστά, κινήθηκε προς την πίσω πλευρά του τρίτου ορόφου.

Εκεί βρήκε ένα άνοιγμα και πραγματοποίησε τη «βουτιά» θανάτου στο κενό…

Όταν οι νοσηλευτές διαπίστωσαν την απουσία της κάλεσαν την Αστυνομία κι αμέσως ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό της. Επειδή όμως το σημείο που βρισκόταν η άψυχη σορός της ήταν δύσκολο να εντοπιστεί, οι έρευνες διήρκησαν περίπου πέντε ώρες. Όταν τη βρήκαν ήταν ήδη νεκρή.

About Author