Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, με πολιτικές κόντρες για τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που εξαπέλυσαν πυρά στην κυβέρνηση με τους τόνους να ανεβαίνουν.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Αλέξης Χαρίτσης από το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας έγιναν επεισόδια, η αστυνομία επιτέθηκε σε μια ειρηνική συγκέντρωση μελών, στελεχών του ΚΚΕ. Ζητάμε από την κυβέρνηση και την αστυνομία να σταματήσουν να επενδύουν στην όξυνση της έντασης. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμα και για προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ. Όλες οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 είναι εκδηλώσεις στις οποίες υπήρξε πλήρης τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων».

Συνέχισε λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας δυστυχώς αποτελεί το γεγονός ότι έχουν μεταφερθεί 6.000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα με εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης. Αυτό είναι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η υγειονομική βόμβα και όχι ειρηνικές, περιφρουρημένες συγκεντρώσεις, οι οποίες τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να σταματήσει επιτέλους να ρίχνει λάδι στη φωτιά η Κυβέρνηση με τη στάση της».

Για «απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης» μίλησε από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας πως πρέπει να απελευθερωθούν όσοι έχουν προσαχθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παράλληλα σημείωσε πως η συγκέντρωση του ΚΚΕ έγινε λαμβάνοντας υπ´ όψιν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε από τη Νέα Δημοκρατία ο Χρήστος Μπουκώρος, που σημείωσε πως έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα σε μια έκτακτη κατάσταση για καθαρά υγειονομικούς λόγους την ώρα που ο ιός καλπάζει. Παράλληλα κατηγόρησε κόμματα της αντιπολίτευσης πως έχουν στόχο να δημιουργήσουν εντάσεις, λέγοντας πως και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις για δυο ημέρες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα σημείωσε έλεγχοι έδειξαν πως υπήρχαν κοντάρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες, όχι από τα συγκεκριμένα άτομα και κόμματα. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Καραθανασόπουλου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σε έντονο ύφος είπε πως «είναι απαράδεκτο αυτό που λέγεται». Ακολούθησε μια μικρή ένταση με το Χ. Μπουκώρο να σημειώνει «διευκρίνισα από την αρχή ότι είναι άλλοι έλεγχοι».

Ακολούθησε παρέμβαση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, που σημείωσε πως «κρατήσαμε από την πρώτη στιγμή υπεύθυνη στάση» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την όξυνση του κλίματος. Παράλληλα χαρακτήρισε όλη την αντιπαράθεση «άγονη και άκαρπη, που εξέθεσε όσους πολιτικούς πήραν μέρος στα μάτια των πολιτών»

Πηγή: Euro2day

About Author