Συγκρούσεις στην Αθήνα: Καταγγελία Κουτσούμπα για προπηλακισμό βουλευτών και τραυματισμούς

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείο, έλαβαν χώρα λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Ειδικότερα, επικράτησε ένταση στην οδό απέναντι από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όταν ομάδα περίπου 150-200 ατόμων φέρεται να βρήκε από τα στενά και συγκεντρώθηκε.

Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου προέβησαν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν σε τουλάχιστον 6 προσαγωγές. Παράλληλα, οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν ακινητοποιήσει άλλα 6 άτομα και να έχουν ζητήσει ενισχύσεις.

Σύμφωνα με το τ/σ ΣΚΑΪ, στο σημείο βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κατήγγειλε πως κρατούνται 15 άτομα εδώ και 15 λεπτά και πως ορισμένοι εξ αυτών έχουν χτυπηθεί από αστυνομικούς.

Ο κ. Κουτσούμπας φέρεται να είχε διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), ενώ κατήγγειλε προπηλακισμό βουλευτών, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Θανάση Παφίλη, να δείχνει πως έχει σκιστεί το πουκάμισό του.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο.

Τουλάχιστον δύο άτομα είναι με χειροπέδες, με το ΚΚΕ να ζητά την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών.

About Author