Μαγιορκίνης: Καμία εισήγηση της Επιτροπής για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Δεν υπήρξε εισήγηση της επιτροπής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης 4 ή και περισσότερων ατόμων, όπως δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, σε αντίθεση με όσα επικαλείται για την εν λόγω απόφαση η αστυνομία.

Ο ίδιος αποφεύγοντας να πάρει θέση για το μείζον ζήτημα των τελευταίων ημερών υπογράμμισε μόνο ότι η επιτροπή τονίζει ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε στη φάση αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου όπως τώρα.

«Τα υπόλοιπα αφορούν τις αποφάσεις της πολιτείας», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σημειώνεται ότι το θέμα της απαγόρευσης συναθροίσεων σε όλη τη χώρα από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, μετά την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης σε σχέση με τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της αστυνομίας βασίστηκε μεταξύ άλλων στην «από 4.11.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19». Όπως όμως ξεκαθάρισε ο κ .Μαγιορκίνης η επιτροπή τονίζει ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός γενικά ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Επίσης όσον αφορά στον ανώτατο αριθμό ατόμων συνάθροισης (4), ο καθηγητής Ιατρικής δεν απάντησε από πού προκύπτει.

About Author