Επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Πολυτεχνείο

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα επικοινωνία με αρχηγούς των κομμάτων, αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταδίκασαν χθες την αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση των συναθροίσεων με σκοπό να αποτραπεί ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τεχνητής έντασης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε πυρά κατά της Φώφης Γεννηματά, γιατί δεν στήριξε το κείμενο που διακίνησε το Κουμμουνιστικό Κόμμα για συλλογή υπογραφών, το οποίο υιοθετήθηκε από τα άλλα δύο κόμματα της αριστεράς και με το οποίο η κυβέρνηση καλείται, ακόμα και τώρα, να αποσύρει την αντιδημοκρατική απόφαση. Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό «να μην επιμείνει σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο». «Είναι αναγκαίο όλοι μας να μπούμε σε καραντίνα. Όχι όμως η δημοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο σε πανδημία και οικονομία «και προσπαθεί με αφορμή το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας». Η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε «πρωτοφανή και χουντικής έμπνευσης» την απόφαση της κυβέρνησης για  περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τονίζοντας ότι «δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας αλλά στη προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες. Καθώς και στη στόχευσή του να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου καθώς και της Ακροδεξιάς πτέρυγας στο κόμμα του».

About Author