Απαγόρευσαν στην ΟΛΜΕ και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να καταθέσει στεφάνι

Η αστυνομία μετά την ΟΛΜΕ, απαγόρευσε και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Την απαγόρευση κατάθεσης στεφάνου στο Πολυτεχνείο κατήγγειλε ο γραμματέας του ΔΣΑ Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Όπως τονίζει ο Μ. Καλαντζόπουλος η εν λόγω απαγόρευση έγινε παρά το γεγονός ότι τηρήθηκε ο περιορισμός της αστυνομικής διάταξης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με εκπρόσωπο της ολομέλειας επρόκειτο σήμερα να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο. Τηρώντας και τον περιορισμό της αστυνομικής διάταξης (ανεξαρτήτως αν προσωπικά διαφωνώ με αυτή) προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβει χώρα η κατάθεση του στεφάνου.

Παρά ταύτα μόλις ενημερώθηκα ότι απαγορεύθηκε στους εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος να καταθέσουν στεφάνι. Θεωρώ ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία, την ιστορία και τους αγώνες του σώματος. Και ο δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια οφείλουν να δράσουν άμεσα καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές.

Σε ο,τι αφορά το δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών γνωστοποίησα ήδη τα γεγονότα στους συναδέλφους του διοικητικού συμβουλίου».

Με τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι η πύλη του Πολυτεχνείου θα ανοίγει μόνο για τις αντιπροσωπείες των κομμάτων και ύστερα από σχετικό αίτημα, η αστυνομία δεν επέτρεψε σε αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ να εισέλθει στο Πολυτεχνείο και να καταθέσει στεφάνι. Τελικά, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αναγκάστηκαν να καταθέσουν στεφάνι στην πύλη, που παρέμεινε κλειστή με λουκέτο.

«Καταγγέλλουμε την απαγόρευση στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου» δήλωσε νωρίτερα το μέλος της Ομοσπονδίας Ανδρέας Καργόπουλος. «Έχουμε χρέος απέναντι στους 72.000 συναδέλφους που εκπροσωπούμε και κυρίως στους 600.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δώσουμε το παράδειγμα καταθέτοντας στεφάνι. Απαιτούμε τώρα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση συνολικά να δώσει σήμα στην αστυνομία να ανοίξει την πύλη να καταθέσουμε στεφάνι. Είναι πραγματικά ντροπή. Προσβάλλουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα» υπογράμμισε.

About Author