Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για τις 50 ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

«Η κυβέρνηση ‘δίνει μάχη’ για να μη γίνουν μόνιμοι διορισμοί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και ανέφερε πως «το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε, ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό για 1.000 προσλήψεις γιατρών που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι με βάση τα στοιχεία του ΥΠΕΣ «αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι». Είπε ότι αυτό συμβαίνει, «επειδή η ΝΔ ανέκαθεν πίστευε ότι η λύση για το σύστημα υγείας είναι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μια μορφή ιδιωτικοποίησης», προσθέτοντας ότι σε ένα τέτοιο πλαίσιο «είναι ‘φυσιολογικό’ να μην κάνεις μόνιμες προσλήψεις, γιατί την επόμενη μέρα αυτοί οι εργαζόμενοι που θα προσλάβεις θα είναι εναντίον σου».

Αναφορικά με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη Βουλή πως λειτουργούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο, γιατί από τις 50 λειτουργούν οι 25 και αυτές, με προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία».

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα από ‪την ερχόμενη Δευτέρα‬, έκανε λόγο για «αδιέξοδο με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη».

Ειδικότερα ανέφερε πως «η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως χρωστά μια μεγάλη συγγνώμη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι τα σχολεία δεν είναι εστία μετάδοσης του ιού, άνοιγε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και δεν συνταγογραφούσε τα τεστ σε όσους το χρειάζονταν».

Επιπλέον, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα σύστημα τηλεκπαίδευσης «χωρίς να υπάρχουν οι όροι για να συμμετάσχει σε αυτό όλος ο μαθητικός πληθυσμός» για να σχολιάσει: «Σκεφτείτε ένα σπίτι με γονείς σε τηλεργασία και ένα ή περισσότερα παιδιά να χρειάζεται να παρακολουθούν ταυτόχρονα τηλεκπαίδευση». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να μας πει και ποιο είναι το σχέδιό της όταν ξανανοίξουν τα σχολεία, αν θα ανοίξουν με τις ίδιες συνθήκες».

About Author