Έρχεται ρύθμιση για αναστολή πλειστηριασμών

Νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή πλειστηριασμών, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στην τριτολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε σωστή την πρόταση που “νομίζω έκανε ο κ. Βελόπουλος”.

“Βεβαίως θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με τη σχετική ρύθμιση, την οποία θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτονόητο, σωστό, επισημαίνεται, καταγράφεται. θα γίνει”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας την πρόταση του κ.Τσίπρα για οικονομική στήριξη των πιο αδύναμων νοικοκυριών, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι “θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πού θα το δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι κάτι που θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο. Από τη στιγμή όμως που προφανώς η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και αναγνωρίζουμε εμείς ότι υπάρχουν νοικοκυριά, που μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας το οποίο έχουμε θεσπίσει ή που χρειάζονται μία ειδική στήριξη, η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη, κοντά στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν περισσότερη ανάγκη”.

About Author