Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ  21.00 έως τις 05.00- Τι αλλάζει στο 13033 και τα SMS

Νέα μέτρα πρόκειται να τεθούν σε ισχύ σε όλη την Ελλάδα, παρά το αυστηρό lockdown που υπάρχει σε όλη την χώρα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση και ανακοίνωσε πως τα νέα μέτρα θα είναι σε ισχύ από τις 13/11.

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε όλη την χώρα, είναι τα εξής:

– Περιορισμοί στις μετακινήσεις μεταξύ  21.00 έως τις 05.00.

Η μετακίνηση θα γίνεται για τους εξής λόγους:

  • Βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι
  • Μετακίνηση για εργασία
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας

Σημειώνεται πως η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033.

Υπενθυμίζεται, πως η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα είναι αρκετά δραματική, καθώς ο δείκτης μετάδοσης R σημειώνει ραγδαία αύξηση, ενώ ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δηλώνει πως «είμαστε σε πόλεμο».

Μιλώντας στον Real Fm 107,1, προέτρεψε τους Θεσσαλονικείς να «κλειδαμπαρωθούν» στα σπίτια τους, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού, που έχει φέρει σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τόνισε πως «έχουμε πόλεμο κανονικότατο στη Θεσσαλονίκη» και ότι «θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι άμαχοι να κάτσουν στα σπίτια τους. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς».

Συναγερμός στις αρχές

Η Θεσσαλονίκη είναι σε συναγερμό, εξαιτίας των νέων κρουσμάτων και οι αρχές είναι σε ύψιστη επιφυλακή. Μάλιστα, από το πρωί βρίσκονται στη πόλη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι οποίος είναι σε διαρκείς συσκέψεις. Επιπλέον, στην Αθήνα συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να υπάρξει, μέσα στην ημέρα, εισήγηση προς τον πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των νοσοκομείων της πόλης.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, όπου είχε συναντήσεις με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την οργάνωση της αυστηροποίησης των ελέγχων σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

About Author