Κικίλιας: Στο 32% ο δείκτης θετικότητας του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη

Στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, ξεκινώντας μια παρουσίαση καρτών με στατιστικά στοιχεία της κατάστασης στην Ελλάδα.

Αρχικά μίλησε για τις ΜΕΘ που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το πόσες υπάρχουν σήμερα, οι οποίες είναι σχεδόν διπλάσιες σχεδόν οι διπλάσιες.

«Σε 1.082 ανέρχονται σήμερα οι κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 θα προστεθούν ακόμη 234 κλίνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, τον Ιούλιο του 2019, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ανέρχονταν σε 557.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις αντοχές του ΕΣΥ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι κάθε χρόνο τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο υπήρχαν 30-35 αναμονές την ημέρα για θέσεις ΜΕΘ. Όπως τόνισε, σήμερα υπάρχουν 297 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι κλίνες COVID-19 στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.590.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις επικρίσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και να ευχαριστήσει όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην Υγεία για τις προσπάθειές τους.

About Author