Στο έλεος της κακοκαιρίας η Χερσόνησος – Μεγάλες οι καταστροφές

Για μία ακόμη ημέρα η Κρήτη δοκιμάζεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η Χερσόνησος που επλήγη και την τελευταία φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε περιοχές όπως η Σταλίδα, η Ανάληψη, τα Αγριανά και οι Γούρνες.

Η βροχή, σύμφωνα με το cretapost,  έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις ενώ υπάρχουν και αναφορές για αρκετούς εγκλωβισμένους ανθρώπους μέσα σε σπίτια χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Η ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή των Γουρνών, με βάρκες και το ερπυστριοφόρο, καθώς σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει και παρέσυρε αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ekriti ένα αυτοκίνητο με τα αλάρμ αναμμένα, το οποίο είχε παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα, κινητοποίησε τις Αρχές, και ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν ήταν μέσα.

O αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Τρεις ακόμη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο. Το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει επικίνδυνα παρασύροντας αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.

Εκεί βρίσκεται και η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.  Στην Κάτω Βάθεια είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία.

About Author