Αγωνία για τη δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης μετά το χθεσινό αλαλούμ

Εκπαιδευτικοί και μαθητές περιμένουν σήμερα με αγωνία να διαπιστώσουν αν θα λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, καθώς χθες, ένα τεχνικό ζήτημα, δυσκόλεψε την πρώτη ημέρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Χθες το πρωί τη δεύτερη σχολική ώρα «έπεσε» η πλατφόρμα Webex με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρίνισαν ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex παρείχε διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη δρομολόγηση της πλήρης επαναλειτουργίας του συστήματος, το οποίο άρχισε τελικά να λειτουργεί ξανά χθες προς το τέλος του σχολικού ωραρίου.

«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», σημείωνε συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Οι δυσλειτουργίες του συστήματος της Webex προκάλεσαν αντιδράσεις στην αντιπολίτευση που κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη προχειρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ακόμη και παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες για τους μαθητές, που δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

About Author