Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση – «Έπεσε» το σύστημα

Προβλήματα με το καλημέρα παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής διδασκαλίας. Αν και η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική από σήμερα σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας στο πλαίσιο του lockdown, το σύστημα έπεσε τις πρώτες ώρες της λειτουργίας του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές τα μαθήματα τους.

Στις οθόνες εμφανίζεται το μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στο site κι έτσι οι μαθητές δεν μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα  και να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία.

Ζαχαράκη: Τεχνικό ζήτημα της Cisco η αδυναμία σύνδεσης στα τηλεμαθήματα

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη. Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι η έναρξη των μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

 

 

About Author