ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γιούτα

Ο κυβερνήτης της Γιούτα κήρυξε αργά χθες το βράδυ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων της έπειτα από εβδομάδες που δέχονται πίεση τα νοσοκομειακά της δίκτυα λόγω της έξαρσης των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού.

«Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των λοιμώξεων με COVID-19 εντός της πολιτείας μας, απόψε κήρυξα εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ορισμένες ζωτικής σημασίας αλλαγές στην ανταπόκρισή μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκάρι Χέρμπερτ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι αλλαγές αυτές δεν κλείνουν την οικονομία μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να σωθούν ζωές και για τις δυνατότητες των νοσοκομείων», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυβερνήτης της Γιούτα σημείωσε ότι σε όλη την πολιτεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας μέχρι νεωτέρας και οι συνήθεις κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται μόνον στο στενό οικογενειακό περιβάλλον για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Επίσης αναβάλλονται όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σημειώνει.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια χθες το βράδυ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters. Η Γιούτα έχει καταγράψει συνολικά 132.621 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κοροναϊού και 659 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

 

About Author