anatropinews.gr

Μη αγγλόφωνες σειρές του Netflix που δεν πρέπει να χάσετε

The Last Word

Αρτι αφειχθίσα Γερμανική dramedy που θυμίζει (λίγο) θεματικά το After Life του Ricky Gervais.  Χάνοντας πολύ αναπάντεχα τον σύζυγό της μετά από 25 χρόνια γάμου, μια γυναίκα επανεφευρίσκει το νόημα της ζωής κάνοντας αλλαγή καριέρας. Το να απαγγέλλει επικήδειους λόγους γίνεται το νέο παράδοξο επάγγελμα της, μέσα από το οποίο καταφέρνει να διαπραγματευτεί με θεμελιώδη ζητήματα όπως ο θάνατος, η απώλεια και η αγάπη.

Borgen

Δανέζικο, καλογραμμένο πολιτικό δράμα με 3 κύκλους που πραγματεύεται την σταδιοδρομία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Δανίας. Ωραίο κάστ και μια τρομερά ενδιαφέρουσα πλοκή, το Borgen  είναι το West Wing της Δανίας.

https://www.youtube.com/watch?v=JptmH3E9HxY&feature=youtu.be

Call my Agent

Αναμένουμε πως και πως τον επόμενο κύκλο αλλά μέχρι τότε, ξαναβλέπουμε το εθιστικό, γαλλικό “Dix pour Cent” που σημαίνει 10% και είναι το ποσοστό που παίρνουν οι αντζέντηδες για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον σκληρό και εξόχως ανταγωνιστικό χώρο της βιομηχανίας του θεάματος.  Το ατου του Call My Agent δεν είναι (μόνο) το δυνατό σενάριο και το πόσο ακατάπαυστα γελάς βλέποντας από την κλειδαρότρυπα τον παρανοϊκό κόσμο των celebrities, αλλά κυρίως, το μάθημα που σου δίνει στην διαχείριση κρίσεων και την διατήρηση της ισορροπίας σε έναν κόσμο όπου το φαίνεσθαι είναι εξ’ανάγκης, σημαντικότερο και από το είναι. Guest stars σε κάθε επεισόδιο είναι όλη η αφρόκρεμα του σινεμά όπως η Isabelle Hubert και η Juliette Binoche που υποδύονται τις μυθοπλαστικές εκδοχές του εαυτού τους.

The Hook Up Plan

Rom-com (περίπου) γυρισμένο στο Παρίσι με ωραίο soundtrack και γρήγορο ρυθμό. Η Elsa κάπου κοντά στα 30 είναι μονίμως single και δυσκολεύεται ακόμα να ξεπεράσει τον τελευταίο της χωρισμό. Οι φίλες της προσλαμβάνουν για εκείνην ένα ζιγκολό χωρίς να της το πουν για να της αναπτερώσουν το ηθικό κι έτσι ξεκινάει μια σειρά γλυκόπικρων παρεξηγήσεων.  Η σειρά είναι όσο ανάλαφρη ακούγεται και τα γαλλικά προσθέτουν σ’αυτήν ένα je ne sais quoi που την κάνει ιδανική για ένα χαλαρό κλείσιμο ημέρας.

Read Previous

Κραουνάκης: «Όταν ένα καράβι βουλιάζει πρώτα φεύγουν τα ποντίκια, ύστερα οι που@@νες και τελευταίοι οι οπαδοί»

Read Next

Πανδημία: Πού εντοπίζονται τα 1.914 νέα κρούσματα