Το Κρεμλίνο διαψεύδει πως ο Πούτιν έχει τη νόσο του Πάρκινσον

Τα σενάρια για την επικείμενη παραίτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν από το αξίωμα του στις αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2021 λόγω έντονης φημολογίας ότι πάσχει απο Πάρκισον, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της Daily Mail και της Sun διαψεύδει κατηγορηματικά το Κρεμλίνο.

Αυτά τα σενάρια βασίζονται μάλιστα στα λεγόμενα του ρώσου πολιτικού αναλυτή και καθηγητή Βαλέρι Σολοβέι, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα “The Sun” και ισχυρίστηκε ότι η ίδια η σύντροφός του Πούτιν, Αλίνα Καμπάγεβα αλλά και η οικογένεια του, τον καλεί να αποσυρθεί άμεσα. Τα δημοσίευματα αυτά βασίζονται, μάλιστα σε πρόσφατα βίντεο που έδειχναν τα πόδια του Βλαντιμίρ Πούτιν να κουνιούνται ενώ κρατά με δύναμη τα μπράτσα μιας καρέκλας, βίντεο τα οποία έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Παράλληλα, ερωτήματα προκαλούν η κίνηση με ένα στυλό που κρατά στα χέρια του, αλλά και ένα κύπελλο που, σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στη Sun, ήταν γεμάτο με παυσίπονα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ωστόσο δήλωσε ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο βασίζεται στους ισχυρισμούς του Σολοβέι και το οποίο αναπαρήχθη ευρέως και από άλλες βρετανικές ταμπλόιντ, είναι ψευδές, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά οτι αυτές οι ισχυρισμοί είναι μία απόλυτη ανοησία και ότι όλα είναι καλά με τον πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author