Γ. Γεραπετρίτης: Για ποιον λόγο πήγαμε σε lockdown τώρα

Στους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση για ένα δεύτερο lockdown, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι ««τις τελευταίες 5 ημέρες όταν αποφασίστηκε να πάμε σε ένα νέο μοντέλο υπήρξε 30-40% αύξηση σε κρούσματα-θανάτους-διασωληνώσεις και αυτό δεν ήταν άμεσα εξηγήσιμο από τους ειδικούς καθώς δεν μπορούσε να εντοπιστεί η πηγή» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε ενώπιόν της δύο επιλογές: «η πρώτη να περιμένουμε πότε θα αποδώσουν τα μέτρα αλλά ήταν υψηλού ρίσκου γιατί θα στηριζόταν σε μια αβέβαιη παραδοχή. Επιλέξαμε τη δεύτερη να πάμε προληπτικά ώστε περιορίζοντας την κινητικότητα να πάμε σε περιορισμό της διασποράς».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρόσθεσε, επίσης, ότι το φαινόμενο του ιού είναι σε έξαρση και υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται για αστοχία των κρατών». Σημείωσε, παράλληλα, ότι «θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε παλεύοντας με το χρόνο μέχρι να υπάρξει το εμβόλιο».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης θα δουλέψει καθώς όπου εφαρμόστηκε υπήρξαν αποτελέσματα. Αναφορικά με το πώς θα βγει η χώρα από το lockdown, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει τον Δεκέμβριο κανονικότητα, όπως την γνωρίζαμε.

«Η βασική στόχευση είναι από 1η Δεκεμβρίου να βγούμε σταδιακά. Στη συνέχεια θα αφήσουμε όσο αντέξουμε την πορεία και την αγορά να λειτουργήσει. Ελπίζω να υπάρξει υψηλό επίπεδο συνειδητοποίησης των μέτρων» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

About Author