Τεμπονέρας: Μέγα ψεύδος ότι θα λάβουν όλοι 800 ευρώ

Την παραπλανητική αναφορά του πρωθυπουργού στην αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους σε αναστολή αναδεικνύει ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί «μέγα ψεύδος» το ότι όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί για 534 ευρώ.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζει ότι «στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν 611,8 ευρώ για 23 ημέρες αναστολής».

Αναλυτικά εξηγεί:

«Ο Πρωθυπουργός λέει ότι, όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί για 534 ευρώ.

Πρόκειται για μέγα ψεύδος. Τα 534 ευρώ της ειδικής οικονομικής αποζημίωσης, αντιστοιχούν σε 17,8 ευρώ ημερήσια αποζημίωση.

Τα 800 ευρώ αντιστοιχούν σε 26,6 ευρώ ημερήσια αποζημίωση.

Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης από το Σάββατο, που ισχύουν τα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να λάβουν επουδενί 800 ευρώ αποζημίωση(με εξαίρεση πιθανόν μόνο για όσους ήδη είναι σε αναστολή σύμβασης τον Οκτώβριο και θα παραταθεί η αναστολή τους) διότι θα έχουν έχουν ήδη εργαστεί μέχρι και αύριο 6.11.2020.

Στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν 611,8 ευρώ για 23 ημέρες αναστολής, καταδικασμένοι και πάλι στην απόλυτη φτώχεια».

About Author