Τζο Μπάιντεν: Είμαι εδώ να σας ανακοινώσω ότι θα είμαστε νικητές

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, απόψε το βράδυ, δήλωσε ότι αναμένει πως θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο απέφυγε να ανακοινώσει ότι είναι ο νικητής.

Στην ομιλία του, κατά την οποία προσπάθησε να εμφανιστεί ενωτικός, ο πρώην αντιπρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως είναι σαφές ότι εξασφαλίζει αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει την προεδρία. «Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά να αναφέρω πως όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», είπε.

«Κάθε ψήφος πρέπει να μετρήσει», τόνισε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι αυτή θα είναι «μια νίκη για τη δημοκρατία και την Αμερική».

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι, μολονότι ήταν υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, θα κυβερνήσει «ως Αμερικανός πρόεδρος», τόσο για αυτούς που τον ψήφισαν, όσο και για εκείνους που δεν τον ψήφισαν.

Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι νικήσαμε, είμαι εδώ για να σας πω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα είμαστε νικητές

Πιο συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε τα εξής: «Η δημοκρατία είναι ο παλμός αυτού του έθνους. Σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν περισσότεροι αμερικανοί πολίτες από ποτέ, 150 εκατομμύρια.

Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι νικήσαμε, είμαι εδώ για να σας πω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα είμαστε νικητές. Στο Ουινσκόνσιν είμαστε μπροστά, στο Μίσιγκαν επίσης και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την Πενσυλβάνια. Πήραμε τις περισσότερες ψήφους που έχει πάρει ποτέ Αμερικανός Πρόεδρος. Μόλις τελειώσει η καταμέτρηση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα μαζί. Να αφήσουμε τις διαφορές στην άκρη.Να ενωθούμε σαν έθνος. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τους αντιπάλους μας σαν εχθρούς. Μπορεί να έκανα εκστρατεία σαν δημοκρατικός αλλά θα κυβερνήσω σαν Αμερικανός πολίτης, θα φροντίσω και αυτούς που με ψήφισαν αλλά και όσους δεν με ψήφισαν. Θα είμαστε νικητές. Αυτή θα είναι μια νίκη του αμερικανικού λαού. Δεν θα υπάρχουν δημοκρατικές και ρεπουμπλικανικές πολιτείες. Θα υπάρχουν μόνο Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

About Author