Στην αντεπίθεση το επιτελείο Μπάιντεν: Θα αντιμετωπίσουμε τυχόν προσφυγή Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο

«Εξωφρενική, άνευ προηγουμένου και λανθασμένη» χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ περί αμφισβήτησης του αποτελέσματος των Αμερικανικών Εκλογών 2020 η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

Στην πρώτη αντίδραση των Δημοκρατικών μετά την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση, η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, σημειώνει ότι είναι εξωφρενικό «γιατί πρόκειται για μια απροκάλυπτη προσπάθεια αφαίρεσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Αμερικανών πολιτών.

«Ήταν άνευ προηγουμένου, διότι ποτέ στην ιστορία μας, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επιδίωξε να σταματήσει τη φωνή των Αμερικανών σε εθνικές εκλογές», συνεχίζει και προσθέτει ότι αφού ενθάρρυνε τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων σε πολλές πολιτείες να αποτρέψουν τη νόμιμη καταμέτρηση αυτών των εκλογών πριν από την ημέρα των εκλογών, «τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι αυτά τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να μετρηθούν μετά την Ημέρα των Εκλογών».

«Και είναι λανθασμένη γιατί η καταμέτρηση δεν θα σταματήσει. Θα συνεχιστεί έως ότου μετρηθεί κάθε ψήφος. Διότι αυτό προβλέπεται από τους νόμους μας – τους νόμους που προστατεύουν το συνταγματικό δικαίωμα ψήφου κάθε Αμερικανού. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποφασίζει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Ο Τζο Μπάιντεν δεν αποφασίζει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Ο αμερικανικός λαός αποφασίζει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Και η δημοκρατική διαδικασία πρέπει και θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων. «Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

 

 

 

About Author